top of page

KOPEN

IN VERTROUWEN

De aankoop van uw woning of appartement is een belangrijke emotionele en financiële stap in uw leven. Het is daarom van groot belang om uw handtekening te plaatsen bij een firma die u 100% kan vertrouwen.

Bij Genobo staan we garant voor duidelijke en correcte afspraken en informeren we u graag over de correcte procedure voor de aankoop van uw nieuwe woonst.

STAP 1 : ONDERHANDSE OVEREENKOMST (compromis)

Wanneer u beslist om een woning, appartement of bedrijfspand bij ons aan te kopen, wordt er eerst een onderhandse overeenkomst opgesteld en ondertekend. Dit gebeurt op kantoor bij de aangestelde makelaar of notaris. In deze overeenkomst verbindt u zich als koper, onder bepaalde voorwaarden, tot aankoop, waaronder ook de betalingsvoorwaarden.

Voor de aankoop zijn er 2 mogelijkheden:

 • U koopt voor aanvang van de werken. (Aankoop op plan)

 • U koopt tijdens of na de werken

AANKOOP OP PLAN

Bij aankoop op plan koopt u een woning of appartement dat nog te bouwen is.

Dit heeft enkele voordelen:

 • U hebt zekerheid dat u die specifieke woning of het appartement volgens uw voorkeur binnen het totale project kan vastleggen.

 • Afhankelijk van het project hebt u nog mogelijkheden om de afwerking van de woning of het appartement volledig naar uw hand te zetten.

 • Vertrouwt u op de materiaalkeuzes van onze interieurarchitecten, dan krijgt u op voorhand reeds de volledige afwerking te zien aan de hand van 3D visualisaties en stalen van de gekozen materialen. Tevens worden alle details nauwkeurig vastgelegd in het lastenboek.

STAP 2 : VOORLOPIGE OPLEVERING

Wanneer u voor of tijdens de werken een woning of appartement heeft gekocht, dan wordt er een voorlopige oplevering georganiseerd. Dit vindt plaats als het gebouw afgewerkt is en gebeurt in aanwezigheid van de architect, wij van Genobo en u als bouwheer. Tijdens deze rondgang wordt nagegaan of alle werken goed en conform het lastenboek en bouwplannen zijn uitgevoerd. Vervolgens wordt er een proces verbaal van voorlopige oplevering gemaakt waarin alle punten genoteerd worden die nog moeten afgewerkt of gecorrigeerd worden.

STAP 3 : AKTE BIJ DE NOTARIS

Na de voorlopige oplevering wordt de notariële akte verleden op een afgesproken datum.

Bij akte betaalt u:

 • Nieuwbouw:    de afgesproken kostprijs welke opgesplitst wordt in de grondwaarde (hierop betaalt u registratierechten of het geldende BTW-tarief) en de constructiewaarde (hierop betaalt u 21% BTW).

 • Renovatie:    de afgesproken kostprijs (hierop betaalt u registratierechten).

 • Per appartement een forfaitair bedrag van € 4000 excl. BTW als aandeel in de bouw- en overheidstaksen, de kosten voor het aanleggen van de voetpaden, de kosten voor de aansluiting op de distributienetten en op het rioleringsnet. Voor een garagebox een forfaitair bedrag van € 500 excl. BTW.

 • Uw aandeel in de statuten of basisakte, dit in functie van de grootte van het appartement.

 • De totale aktekosten, het ereloon van de notaris (% excl. BTW) en de aktekosten (ca. € 750 excl. BTW).

STAP 4 : DEFINITIEVE OPLEVERING

Waren er bij de voorlopige oplevering nog punten die afgewerkt of gecorrigeerd dienden te worden, dan worden deze zo snel mogelijk door de aannemers verholpen. Bij een afgesproken datum of standaard na een termijn van 12 maanden na de voorlopige oplevering wordt een definitieve oplevering georganiseerd.

VERKOPEN

SNEL & RECHTSTREEKS

Heeft u zelf een interessant pand, afbraakwoning

of projectgrond te koop?

Geef ons zeker een seintje!

ONZE WERKWIJZE

 • 1STE CONTACT
  Stel ons uw pand, woning of projectgrond voor, dit kan door het volgende formulier in te vullen of door ons te contacteren per telefoon of e-mail. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 • BEZICHTIGING OF AFSPRAAK 
  Bij interesse in uw pand, woning of projectgrond maken we kosteloos een afspraak voor bezichtiging. We bespreken uw wensen en bekijken de mogelijkheden.

 • VOORSTEL TOT AANKOOP
  Na een bezoek ter plaatse bepalen we nauwkeurig de waarde en brengen we een bod uit.

 • VERKOCHT!
  Na onderling akkoord stelt de notaris de verkoopovereenkomst op. Na gemiddeld 3 maanden volgt de akte en wordt het overeengekomen bedrag op uw rekening gestort.

RUILOVEREENKOMST ?

Wanneer u bijvoorbeeld een bouwgrond verkoopt waar meerdere appartementen op gebouwd kunnen worden, is ook een ruil mogelijk waarbij u eerste keuze heeft uit de nieuw gebouwde en afgewerkte appartementen.

 

Zo ruilt u een braakliggende grond voor een nieuwbouw opbrengsteigendom.

Dat kan een interessante investeringsopportuniteit zijn om een langdurig rendement te realiseren, toch?

Wij bekijken graag samen met u de verschillende mogelijkheden.

Logo.png
bottom of page